Opel
2004 HABER ARŞİVİ

2003 HABER ARŞİVİ

2002 HABER ARŞİVİ

2001 HABERLERİ
YARIŞ HABERLERİ

OMS'DEN HABERLER

BAYİ HABERLERİ

RÖPORTAJ

YARIŞ TAKVİMİ

YARIŞ SONUÇLARI



 GENEL BİLGİLER

 OMS TARİHÇE

 RALLİ NEDİR?

 PİST NEDİR?

 TIRMANMA NEDİR?

 RALLİKROS NEDİR?

 MOTORSPORLARINA
 İLK ADIM



 AYIN SORUSU
2004 sezonunda DTM`de Opel renklerinde yarışacak olan eski Formula 1 pilotu kimdir?

Cevabınızı gönderin 

Haberler
         YARIŞ HABERLERİ

 Anatolian Rally 7-8-9 Eylül'de Antalya'da koşuldu ... 09.09.2001

ürk Otomobil Sporunun En Önemli Organizasyonu

Dünya Ralli Şampiyonası'na ilk aday Anatolian Rallisi, 7 - 9 Eylül tarihleri arasında Antalya'da yapıldı. Üç gün süren yarış, organizasyon açısından oldukça başarılıydı. Anatolian Rallisi için Cam Piramit Ralli Merkezi olarak seçildi. Rallinin, Antalya Alke ve Kemer'de olmak üzere iki servis alanı vardı. Anatolian Ralli içinde ayrı bir etkinlik olarak bir de Rallishow organizasyonu yer aldı.Otomotiv firmalarının yer aldığı alanda Antalya Opel Bayi Hedef Otomotiv de bulundu.

OMS, bu organizasyona iki ekiple katıldı. Antalyalı olan ve kendi seyircisi önünde yarışan Hamdi Ünal için önemli bir gündü. Hamdi Ünal-Çağlar Süren ikilisi Corsa Maxi Kit Car ile F3 Grubu'nda; Hakan Bahar-Alp Aksu, Astra G Kit Car ortaklığıyla da F2 Grubu'nda iddialıydı.

Anatolian Ralli'si, 7 Eylül Cuma günü saat 10:00'da Cam Piramit'ten verilen startla başladı. Ralliye 54 ekip katıldı.Yarışın ilk etabı Düzlerçamı Ormanı içinde bulunan 14.45 kilometrelik Thermessos Özel Etabı idi. Astra G Kit Car'ın direksiyonuna ilk kez oturan Hakan Bahar arabasına uyum sağlamaya çalışıyordu. 8 kapı numaralı Hamdi Ünal ise üç günlük bir yarış olmasından dolayı temkinli bir yarış çıkarıyordu. En büyük şikayetleri ise dört çeker otomobillerin yolda açtıkları kanallardı.

18.94 kilometrelik Aspendos Özel Etabı yarışın ikinci etabıydı. Bu etap da ilk günün tamamı gibi orman içi etabıydı. F3 Grubu mücadelesinde Hamdi Ünal-Çağlar Süren ikilisi temkinli yarışmaya devam ediyordu. Anatolian Rallisi'nin en uzun etabı olan 28.96 kilometrelik Perge'de lastik patlatan Ünal dört dakika kaybetti. Zeminin kayganlığı da OMS ekiplerini yavaşlattı. Lymra Özel Etabı'nda da ikinci vitesi takılan Ünal-Süren, aracı kollayarak günü bitirmeye yöneldi. Bu etapta lastik patlatan Hakan Bahar ise sıralamadaki yerini kaybetti.

İkinci gün etapları Beydağları eteklerinde bulunuyordu. Servis alanı ise Kemer'de kuruldu. Serviste güç kaybı sorunu çözülen Corsa Maxi Kit Car ikinci gün daha hızlıydı. Olympos Etabı'ndan sonra Chimera Özel Etabı'nı da hızlı bir şekilde geçen Corsa, genel klasmanda üst basamaklara çıkmaya başladı. Yarışın onuncu etabı Phaselis Özel Etabı'nda F3 Grubu Genel Klasman lideri Ali Deveci mekanik arıza sonucu yarış dışı kaldı. Böylece Hamdi Ünal, Nejat Avcı'nın ardından ikinciliğe yerleşti, genel klasmanda ise sekizinciydi.

Anatolian Raliisi'nin beşinci etabı Sinema'da şanzıman arızası yaşayan Hakan Bahar-Alp Aksu ikilisi yarış dışı kaldı. Hamdi Ünal - Cağlar Süren ikilisi ise Corsa Maxi Kit Car'da oluşan güç kaybı nedeniyle yavaşlamak zorunda kaldı.

Rallinin ilk gününde en çok ilgi çeken etap Seyirci Özel Spesiyali oldu. Binlerce kişinin izlediği etap çift araç kalkışlı, köprü geçişli 2.6 kilometrelik bir etaptı. Seyrici Etabı'nda Hamdi Ünal-Murat Akdilek eşleşmesi yaşandı. Dört çeker Subaru Impreza WRX - iki çeker Corsa Maxi Kit Car. Arabasındaki güç kaybına rağmen Antalyalı seyricilerin de desteğiyle Hamdi Ünal-Çağlar Süren ikilisi cok iyi bir etap derecesi çıkardı ve gün sonunda genel klasman onikinciligine yerleşti.

Anatolian Rallisi'nin en kırıcı etabı Kemer Özel Etabı'ydı. Arabasını korumak isteyen Hamdi Ünal, bu etabı oldukça yavaş geçti. Buna rağmen genel klasmandaki yerini korudu. Onikinci özel etap olan Arykanda'da tekrar hızlanan Ünal-Süren ikilisi Nejat Avcı'nın ardından en iyi altıncı dereceye imza attı. Olympos Özel Etabı'nın ikinci geçişinde Hamdi Ünal ile Nejat Avcı arasında sadece dokuz saniye vardı. Ancak şanssızlıklardan bir türlü kurtulamayan Ünal, rallinin ondördüncü özel etabı Chimera'nın ikinci geçişinde lastik patlatarak genel klasmanda bir basamak aşağıya indi. Phaselis Özel Etabı'nın ikinci geçişinde en iyi sekizinci dereceye imza atan Ünal, genel klasmandaki dokuzunculuğunu korudu.

OMS Takım Menejeri İskender Aruoba, yarış öncesi düğümün üçüncü gün çözüleceğini belirterek pilotlarını uyarmıştı. Bu doğrultuda Hamdi Ünal'a üçüncü gün başlangıcında atak yapması talimatını verdi. İlk gün yapılan etap-ların tekrar geçilmesinden ibaret olan son gün Ünal'ın atağıyla başladı. Üçüncü güne sadece 27 ekip start alabildi.

Anatolian Rallisi'nin 9 Eylül Pazar günü koşu-lan ilk etabı Thermessos'da Ünal-Süren ikilisi en iyi altıncı dereceyi elde etti. Bu hızı ikinci etapta da korudular. Yarışın en uzun etabı Perge'nin ikinci geçişinde yarış lideri Serkan Yazıcı ön amörtisör problemi yaşayarak yavaşladı. Yazıcı'nın en büyük rakibi Ercan Kazaz ise vites kutusu problemiyle yarış dışı kaldı. Ünal-Süren ikilisi Corsa Maxi Kit Car ile bu etabı beşinci sırada tamamladı.Bu sonuçla Ünal genel klasmanda altıncılığa yükseldi. Lymra Özel Etabı'ndan sonra Hamdi Ünal-Çağlar Süren ikilisi son loop öncesi servise geldiler. Yarışın bitimine toplam37.54 kilometrelik iki etap vardı. Corsa Maxi Kit Car servisten çıktı. Ancak normal etap içinde şanzıman arızası nedeniyle yarış dışı kaldı.

Yarışın birinciliğini Serkan Yazıcı kazanırken, Ali Ersin ikinci, Nejat Avcı üçüncü oldu. Markalar Şampiyonluğu'nda çekişme sezon sonuna kadar sürecek gibi görünüyor. Anatolian Rallisi'nde Tofaş ekibi puan alamaz-ken Opel ise Kuvvet Erim-Hüseyin Teloğlu ile genel klasman onunculuğunu elde ederek 1.25 puan aldı. Markalar Şampiyonluğu için yeni çekişme 28-29 Eylül günleri İzmit Körfez Pisti'nde yapılacak Türkiye Pist Şampiyonası ile devam edecek.






AnasayfaTakım |  Haberler |  Resim galerisi |  Linkler |  Bize ulaşın
Copyright © 2002 Opel Motor Sport Turkiye - Tüm hakları saklıdır

Email :







  SONRAKİ YARIŞIMIZ



 10.04.04


 Opel Ege Rallisi

Yarış Takvimi   

 SON YARIŞ SONUÇLARI

18-19 Ekim 03
Körfez Pist Yarışı

  Grup A
 1- Ethem Genim
 Renault Maxi Megane
 2 -Tarık Öktem
 Opel Astra Kit Car
 3 -Emircan Altuniş
 Opel Astra

 Grup Grup F3
 1- Taner Şengezener
 Fiat Punto
 2 -Murat Çarpışantürk
 Fiat Palio
 3 -Selim Bacıoğlu
 Fiat Palio

 Grup Super Production
 1- Cengiz Yıldız
 Nissan Primera
 2 -Can Pekcan
 Nissan Primera

 MİNİ OYLAMA
En beğendiğiniz motorsporları programı?
8. Etap - TV8
Olips Motorspor - NTV
Start - Number 1 TV
Performans - CNN Türk
Relax Motorsport - NTV
Kanal A - Motorsport Vizyon

Sonuçları Göster