Opel
2004 HABERLERİ
YARIŞ HABERLERİ

OMS'DEN HABERLER

BAYİ HABERLERİ

RÖPORTAJ

2003 HABER ARŞİVİ

2002 HABER ARŞİVİ

2001 HABER ARŞİVİ

YARIŞ TAKVİMİ

YARIŞ SONUÇLARI


 KISA KISA

Yüksel Erdemir Röportajı

Opel Motor Sport 2004 Türkiye Markalar Pist Şampiyonu

SEZONUN SON YARIŞI OPEL’İN...



 GENEL BİLGİLER

 OMS TARİHÇE

 RALLİ NEDİR?

 PİST NEDİR?

 TIRMANMA NEDİR?

 RALLİKROS NEDİR?

 MOTORSPORLARINA
 İLK ADIM



 AYIN SORUSU
Opel Motor Sport u 2004 Pist Markalar Şampiyonluğuna hangi pilotlar taşımıştır?

Cevabınızı gönderin 

Haberler
         YARIŞ HABERLERİ

 Opel Motor Sport 2004 Türkiye Markalar Pist Şampiyonu 13.12.2004

Senelerdir motor sporlarında değişik kategorilerde pek çok şampiyonluk kazanan Opel Motor Sport, Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu (TOMSFED), tarafından Hilton Convention Center’da düzenlenen geleneksel “ŞAMPİYONLAR GECESİ”nde şampiyonluk kupasını alarak gücünü bir kez daha kanıtladı.

Şampiyonlar gecesi’nde kupayı kaldıran Opel Motor Sport Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir, mutluluğunu, bütün takım arkadaşlarıyla paylaşırken, takımdaki herkesin haklı gururu yüzlerinden okunuyordu.

Sezonun ilk yarışında 40 puan alarak rakiplerine gözdağı veren Opel Motor Sport toplam altı yarıştan oluşan şampiyonayı başladığı gibi lider bitirdi. Pist Markalar Şampiyonası’nda sezon boyunca Corsa Astra ve Vectra otomobilleriyle rakiplerine fark atan Opel Motor Sport en yakın rakibinin 147 puan önünde inanılması zor bir puan farkıyla sezonu şampiyon kapattı.

İzmit Körfez Pistinde gerçekleştirilen, Türkiye Pist Şampiyonası’nın birinci yarışında Opel Motor Sport adına yarışan Erkut Kızılırmak Grup 1600 ikinciliği elde ederken, Bülent Solmaz Süper Production kategorisinde beşinci oldu. Kızılırmak ve Solmaz bu başarılarıyla takımları Opel Motor Sport’a toplam kırk puan kazandırdı.

Opel Motor Sport Takımı Şampiyona’nın ikinci yarışına birinci yarıştan elde ettiği puan avantajıyla başlamıştı. İzmir’de gerçekleştirilen ikinci yarışta takım adına üç ayrı kategoride Erkut Kızılırmak, Bülent Solmaz ve Hakan Kopan start aldı. Üç pilotta kendi kategorilerinde ikinciliği elde ederek İzmir’de gerçekleştirilen yarışta
Opel Motor Sport’a toplam otuzaltı puan kazandırdılar.

Türkiye Pist Şampiyonası’nın İzmit’te gerçekleştirilen üçüncü yarışında Bülent Solmaz’ın Süper Productionda birinci, Hakan Kopan’ın Grup Maxi’de ikinci olmasıyla, Opel Motor Sport Takımı, 2004 Markalar Pist Şampiyonası’nda üçüncü yarış sonunda da liderliğini sürdürdü.

Erkut Kızılırmak Grup 1600’de, Bülent Solmaz Süper Production kategorisinde elde ettikleri başarıları, Şampiyonanın dördüncü yarışında da devam ettirdiler. Her iki pilotda İzmit Körfez Pistinde gerçekleştirilen yarışı birinci sırada bitirdi. Bu başarılarının ardından dördüncü yarış sonunda Opel Motor Sport toplam yüzotuzaltı puana yükselirken, rakibi Renault Performans Team kırkaltı puanda kaldı.

2004 Türkiye Pist Markalar Şampiyonası’nı bu sezonki hedeflerinden biri olarak belirleyen Opel Motor Sport takımı İzmir’de yapılan beşinci yarışın ardından
şampiyonluğu garantileyince, Körfez pistinde yapılan son yarışta Opel Vectra’nın koltuğuna henüz 16 yaşındaki genç yetenek Cemil Çıpa’yı oturttu.
Bir önceki yarışta Opel Corsa Kit Car ile ilk kez piste çıkan Cemil Çıpa Grup Maxi’de Vectra GTS ile hedeflenen zafere ulaşarak, yarışı birinci bitirdi.

2004 Türkiye Pist Markalar Şampiyonu altı yarışın sonunda elde ettiği 193 puanla Opel Motor Sport oldu. Müthiş bir başarıya imza atan Opel Motor Sport kırılması güç bir rekorunda sahibi olarak en yakın rakibinin 147 puan önünde sezonu tamamladı.







AnasayfaTakım |  Haberler |  Resim galerisi |  Linkler |  Bize ulaşın
Copyright © 2002 Opel Motor Sport Turkiye - Tüm hakları saklıdır

Email :







  SONRAKİ YARIŞIMIZ



 09.04.05


 Ege Rallisi

Yarış Takvimi   

 SON YARIŞ SONUÇLARI

17 Ekim 04
Türkiye Pist Şampiyonası

  Maxi
 1- Cemil Çıpa
 Opel Vectra GTS
 2 -Korgün Şengün
 Mitsubishi Lancer Evo 4
 3 -Celal Gülerhan
 Mitsubishi Evo 7

 Grup 1600 – Super  Production
 1- Selim Bacıoğlu
 Fiat Palio
 2 -Emircan Altuniş
 Citroen Saxo
 3 -Bülent Solmaz
 Opel Astra