Opel
2008 HABERLERİ
YARIŞ HABERLERİ

OMS'DEN HABERLER

BAYİ HABERLERİ

RÖPORTAJ

2007 HABER ARŞİVİ

2006 HABER ARŞİVİ

2005 HABER ARŞİVİ

2004 HABER ARŞİVİ

2003 HABER ARŞİVİ

2002 HABER ARŞİVİ

2001 HABER ARŞİVİ

YARIŞ TAKVİMİ

YARIŞ SONUÇLARI


 KISA KISA

Opel Performance geleneği bozmadı

Körfez Pisti’nde Berke ve Alptekin şov yaptı...

Türkiye Pist Şampiyonası’nda pilotlar nefes kesti



 GENEL BİLGİLER

 OMS TARİHÇE

 RALLİ NEDİR?

 PİST NEDİR?

 TIRMANMA NEDİR?

 RALLİKROS NEDİR?

 MOTORSPORLARINA
 İLK ADIM



 AYIN SORUSU
Opel Performance’ın pist pilotları kimlerdir?

Cevabınızı gönderin 

Haberler
         YARIŞ HABERLERİ

 Türkiye Pist Şampiyonası’nda pilotlar nefes kesti 06.10.2008

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ( TOSFED ) tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası`nın İzmir’de yapılan 4. ayağı müthiş mücadeleye sahne oldu. Super Grup ve Grup Maxi, kategorilerindeki şampiyona yarışlarının yanı sıra aynı gün Amatör Pist Gurubu, Safari Cup ve GT Cup Challange yarışları da Autodrom İzmir Pisti`n de start aldı. Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu yarış heyecanına, İzmirli yarış severler büyük ilgi gösterdi.

Super Grup’ta, Borusan Otomotiv Motorsport Takımı`nın pilotu Aytaç Biter’e bu kez WTCC de yarışan takım arkadaşı İbrahim Okyay’ da eşlik etti. Opel Performans Takımı`nın genç pilotlarını avantajlı duruma geçirebilecek yağmur yağmayınca yarışta beklenen çekişmeli mücadele de yaşanmadı. 2000 cc motor hacmine sahip otomobillerle start alan BMW pilotlarına karşı, 1800 ve 1600 cc motor hacimlerine sahip Opel Corsa otomobiller ile yarışan Berke ve Alptekin rakiplerine kolay geçit vermedi. Ancak ilerleyen turlarda birincilik ve ikinciliğe yerleşen Aytaç Biter ve İbrahim Okyay bu pozisyonlarını yarış sonuna kadar koruyarak podyumun ilk iki sırasını paylaştı. Opel Performance pilotu Berke Bayındır Super Grup’ta üçüncü olurken Alptekin Işıkalp’te dördüncü olarak günün ilk yarışını tamamladı.

İzmir’de birbirinden güzel pist etkinlikleri ile renklenen şampiyonada yapılan günün ikinci yarışında bu kez Opel pilotu Berke Bayındır pole pozisyonda start aldı. Maxi Grup ile birlikte toplam sekiz otomobilin yan yana girdiği ilk viraj da yaşanan mücadeleyi seyirciler nefeslerini tutarak izledi. Borusan Otomotiv Motorsport pilotu İbrahim Okyay BMW WTCC otomobilinde oluşan sorun nedeniyle yarışa ilk turlarda veda etti. 15 turluk günün ikinci yarışında Aytaç Biter birinciliğe ulaşırken bu kez Opel Performance pilotları Berke Bayındır ve Alptekin Işıkalp podyumda ikinci ve üçüncü sırayı elde etti.

Opel yeni yıldızlarını arıyor projesi kapsamında Amatör 1600 Grubunda Opel Performance desteği ile yarışan Bora Çiftçi kendisinden daha deneyimli rakipleri arasında yarışı ikinci olarak tamamlayarak göz doldurdu. Gün sonunda Super Grup’ta podyumda ilk üç sırayı kazanan pilotlara kupalarını Opel Performance Takım Direktörü Enis Alpsoy verdi. Şampiyonanın 5. ayağı 12 Ekim’de Kocaeli Körfez Pisti’nde 6. ayağı ise 26 Ekim’de yine İzmir’de yapılacak.




AnasayfaTakım |  Haberler |  Resim galerisi |  Linkler |  Bize ulaşın
Copyright © 2002 Opel Motor Sport Turkiye - Tüm hakları saklıdır

Email :







  BAYİ HABERLERİ

Corsa OPC  

  OPEL'LE YARIŞANLAR

MER-TUR Kategori 2 de Özen Özer...  

  SONRAKİ YARIŞIMIZ



 2016 yarış sezonu sona  ermiştir.
Yarış Takvimi