Opel
2008 HABERLERİ
YARIŞ HABERLERİ

OMS'DEN HABERLER

BAYİ HABERLERİ

RÖPORTAJ

2007 HABER ARŞİVİ

2006 HABER ARŞİVİ

2005 HABER ARŞİVİ

2004 HABER ARŞİVİ

2003 HABER ARŞİVİ

2002 HABER ARŞİVİ

2001 HABER ARŞİVİ

YARIŞ TAKVİMİ

YARIŞ SONUÇLARI


 KISA KISA

Opel Performance geleneği bozmadı

Körfez Pisti’nde Berke ve Alptekin şov yaptı...

Türkiye Pist Şampiyonası’nda pilotlar nefes kesti



 GENEL BİLGİLER

 OMS TARİHÇE

 RALLİ NEDİR?

 PİST NEDİR?

 TIRMANMA NEDİR?

 RALLİKROS NEDİR?

 MOTORSPORLARINA
 İLK ADIM



 AYIN SORUSU
Opel Performance’ın pist pilotları kimlerdir?

Cevabınızı gönderin 

Haberler
         BAYİ HABERLERİ

 Corsa OPC 06.06.2007

Opel`in küçük otomobili Corsa ürün gamına yeni eklenen 1.6 lt (192 HP) turbo motoruyla daha da güçlendi. 1.6 litrelik yeni motor, turbo beslemeli ve rakiplerinden düşük ağırlıklı bir yapıya sahip. Firmanın performans bölümü olan OPC tarafından geliştirilen yeni model bu sebeple isminde de bölümün adını taşıyor; Corsa OPC.



Corsa yeni motoruyla da küçük ve ateşli bir kompakt araç satın almak isteyen performans düşkünlerini hedef alıyor. Tek kapılı karosere sahip olan otomobil, sportif ayrıntılarla diğer motorlu kardeşlerinden ayrılıyor. Geniş hava kanallı ön tampon turbo beslemeli motor için gerekli havayı sağlarken estetik bir görünüm de sunuyor. Yan kısımda çok büyük bir değişikliğin olmadığı araçta en büyük farkı yeni jantlar oluşturuyor. Corsa OPC standart 17 inçlik jantlarla satışa sunulacak, ancak isteyen müşteriler araçlarını opsiyonel 18 inçlik jantlarla da donatabilecek. Her iki jantla araç yere daha sağlam basarken aynı zamanda daha dikkat çekici görünüyor. Sıra arka kısma geldiğindeyse asıl değişikliğin bu bölümde olduğu belli oluyor. Tasarımı değiştirilen arka tampon ve ortaya konumlandırılmış üçgen egzoz sayesinde araç çok daha sportif ve kaslı görünüyor. Arka camın üstüne eklenen spoyler ile de araçla ilgili body kit tamamlanmış.

Tek kapılı aracın kapısından içeri girildiğinde sportif unsurlar hemen dikkat çekiyor. Sportif öğelerin başarıyla vurgulandığı iç mekan, aracın gücünü başarılı biçimde anlatıyor. Recaro imzalı spor koltuklar ve sürücünün önünde alt tarafı düzleştirilmiş OPC logolu spor direksiyon aracın karakteri hakkında bilgileri kolaylıkla veriyor. Orta konsolda siyah piyano boyasının tercih edildiği araçta ayrıca metal pedallara yer verilmiş. Aslına sadık çizgilerde şekillendirilen iç mekan abartıdan uzak ancak sportif öğelerle desteklenmiş yapısıyla öne çıkıyor.

1.6 litrelik motora sahip olan Corsa OPC`de yüksek güce ulaşmak için turbo besleme tercih edilmiş. Bu sayede motor 192 HP güç üretirken 260 Nm`den fazla torka sahip. Ancak normal şartlar altında motor 230 Nm tork sunarken `overboost` özelliği sayesinde anlık olarak 260 Nm`den fazla tork üretebiliyor. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlayan araç 225 km/s`lik son hıza ulaşabiliyor. Aracın şanzımanıysa 6 ileri manuel. Araç 100 km`de fabrika verisi şehir dışında 6.4 litre, şehir içinde 7.9 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Artan motor gücünü karşılayabilmek için aracın yol tutuş özellikleri de elden geçirilmiş. Standart olarak ESP`ye sahip olan aracın frenleri, süspansiyonları ve direksiyon sistemi bu güç artışı karşısında iyileştirilmiş.





AnasayfaTakım |  Haberler |  Resim galerisi |  Linkler |  Bize ulaşın
Copyright © 2002 Opel Motor Sport Turkiye - Tüm hakları saklıdır

Email :







  BAYİ HABERLERİ

Corsa OPC  

  OPEL'LE YARIŞANLAR

MER-TUR Kategori 2 de Özen Özer...  

  SONRAKİ YARIŞIMIZ



 2016 yarış sezonu sona  ermiştir.
Yarış Takvimi