Opel
2008 HABERLERİ
YARIŞ HABERLERİ

OMS'DEN HABERLER

BAYİ HABERLERİ

RÖPORTAJ

2007 HABER ARŞİVİ

2006 HABER ARŞİVİ

2005 HABER ARŞİVİ

2004 HABER ARŞİVİ

2003 HABER ARŞİVİ

2002 HABER ARŞİVİ

2001 HABER ARŞİVİ

YARIŞ TAKVİMİ

YARIŞ SONUÇLARI


 KISA KISA

Opel Performance geleneği bozmadı

Körfez Pisti’nde Berke ve Alptekin şov yaptı...

Türkiye Pist Şampiyonası’nda pilotlar nefes kesti



 GENEL BİLGİLER

 OMS TARİHÇE

 RALLİ NEDİR?

 PİST NEDİR?

 TIRMANMA NEDİR?

 RALLİKROS NEDİR?

 MOTORSPORLARINA
 İLK ADIM



 AYIN SORUSU
Opel Performance’ın pist pilotları kimlerdir?

Cevabınızı gönderin 

Haberler
         YARIŞ HABERLERİ

 Körfez Pisti’nde Berke ve Alptekin şov yaptı...  13.10.2008

Türkiye Pist Şampiyonası’nın heyecanını yakından tatmak isteyerek Körfez Pistine gelen seyirciler Super Grup’ ta birinci yarışta ıslak zeminde Opel pilotlarının şovunu izledi.

Super Grup’ ta Opel Corsa 1800 ile yarışan Berke kuru zeminde yapılan sıralama turlarında iyi bir performans sergiledi ve yarışın startın da dördüncü sırayı elde etti. Opel Performance ekibinin beklediği yağmur yarış öncesi gelince, rakiplerine göre ıslak zeminde daha deneyimli olan Opel pilotları Berke Bayındır ve Alptekin Işıkalp’in yüzü güldü.

Hafif yağan yağmurun devam edeceğini tahmin eden Opel Performance Takımı son anda otomobillerin üstüne ıslak zemin lastiklerini takarak yarışın startına çıktı. Diğer ekiplerin pistin yarış sırasında kuruyacağı düşüncesiyle kuru zemin lastikleri ile start alması sonucu işleri bir hayli kolaylaşan Opel Performance pilotları Berke ve Alptekin sezonun en kolay yarışını gerçekleştirdi. Yaptıkları hata sonucu ıslak zeminde tutunmada oldukça zorlanan BMW ve Porche pilotları yarış esnasında lastik değiştirmek zorunda kaldılar ancak arayı kapatamadılar. 15 turluk yarışın sonunda Berke Bayındır birinci Alptekin Işıkalp ikinci olurken Chevrolet Türkiye Takımı pilotu Özen Özer’de güçlü rakiplerinin önünde üçüncü olarak podyumda yer aldı.

Günün ikinci yarışı öncesi açan hava ve çıkan güneş pistin zeminini kuruttu. Super Grup’ta yaşanan mücadelede sırasında pistin deniz tarafındaki viraj da Berke spin atınca bu yarışta ikincilik kupası ile yetinmek zorunda kaldı. Opel Performance ekibinin diğer pilotu Alptekin Işıkalp’ te üçüncü olarak podyumda takım arkadaşının yanında yer aldı.

Türkiye Pist Şampiyonasının 5. Ayak yarışlarında Opel ekibi bir birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük kupası kazanarak bir kez daha gücünü ortaya koyarken kazanılan kupaları da pilotlara OMS Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir verdi. Şampiyonanın son yarışı 26 Ekim’ de Autodrom İzmir Pisti’nde yapılacak.





AnasayfaTakım |  Haberler |  Resim galerisi |  Linkler |  Bize ulaşın
Copyright © 2002 Opel Motor Sport Turkiye - Tüm hakları saklıdır

Email :







  BAYİ HABERLERİ

Corsa OPC  

  OPEL'LE YARIŞANLAR

MER-TUR Kategori 2 de Özen Özer...  

  SONRAKİ YARIŞIMIZ



 2016 yarış sezonu sona  ermiştir.
Yarış Takvimi